Ontvang meerdere offertes van verhuisbedrijven bij u in de buurt!

Checklist

Hieronder hebben we een handige checklist met 10 punt voor u gemaakt

1. Regel uw belangrijke zaken (adreswijziging, gas, water & licht)

Mocht u van gemeente wisselen, dan moet u minimaal 5 dagen voordat u definitief verhuist, bij uw huidige en nieuwe gemeente de adreswijziging doorgeven. Daarnaast is het verstandig om belangrijke zaken te regelen, zoals gas, water en licht, verzekeringen en abonnementen. De verhuisservice van PostNL is een handige tool om uw postzaken gemakkelijk over te zetten, vergeet ook niet uw abonnementen over te zetten. Begin hier tijdig aan!

2. Sorteer uw meubelen en huisraad, denk aan het milieu

Maak een keuze vooraf welke meubelen en huisraad u mee wenst te verhuizen. Zodoende maakt u direct een frisse start op uw nieuwe adres. Wilt u overtallige spullen weg doen? Doe dit dan milieubewust. Denk hierbij met bijvoorbeeld witgoed en elektronische apparaten aan een recycle-centrum. Denk bij bijv. nog bruikbare meubelen aan kringloop of vriendenkring of marktplaats, zodat anderen er later van gebruik van kunnen maken en de meubelen een 2e leven krijgen.

3. Pak uw spullen efficiënt in

Door uw huisraad efficiënt in te pakken, voorkomt u stress voor en achteraf. Hieronder enkele tips op een rij:

  • Begin ruim op tijd (ca. 3 weken voor verhuisdatum), dit voorkomt stressvolle situaties
  • Verkrijg goede verpakkingsmaterialen, deze zijn bij de meeste verhuizers beschikbaar
  • Schrijf op de bovenkant van de doos de inhoud en bestemming in uw nieuwe woonruimte
  • Pak uw breekbare inventaris goed in d.m.v. vloeipapier en noppenfolie
  • Label de kabels van apparatuur /computer/tv/muziek e.d.

4. Zorg voor tenminste 2 vrije dagen voor uw verhuizing

Het is misschien overbodig om te vermelden, maar door de drukte schiet het er wellicht bij in om vrij te vragen voor uw verhuizing. U krijgt meestal een aantal vrije dagen van uw werkgever. Is de verhuisdatum bekend? Vraag deze dagen dan direct aan, zodat u alle tijd hebt. 1 dag is voor uw verhuizing zelf gereserveerd, de 2e dag voor de dag(en) erna. U kunt dan een flink gedeelte uitpakken en zorgen dat uw “oude” woonruimte gereed voor oplevering gemaakt kan worden.

5. Regel een oppas

Kinderen en huisdieren vragen ook tijdens je verhuizing af en toe aandacht. Als u ongestoord wilt werken, is het wellicht prettig om een oppas te regelen. Uw kinderen betrekken in uw verhuizing (altijd spannend voor ze) is zeker aan te raden, dit wel met gepaste afstand.

6. Schakel hulptroepen

Heeft al bepaald hoe u uw verhuizing wilt regelen? Veel zelf doen met vrienden of juist algeheel laten verzorgen door uw verhuizer? Voor een verhuiswagen met een inhoud van 50 m3 en een verhuizer betaalt u gemiddeld € 70,- per uur. Een professionele verhuizer is opgeleid en weet precies wat hij doet. Wanneer u kosten wilt besparen, kunt u vrienden en familie inschakelen. Zorg er dan wel voor dat iedereen een duidelijke taak heeft, zodat de verhuizing soepel verloopt. Hulptroepen om uw woonruimten schoon te maken is zeker aan te raden.

7. Praktische tips net voor c.q. na uw verhuizing

Zorg ervoor dat u de vriezer 2 dagen van tevoren uitschakelt. Dan is het ijs gesmolten en is de vriezer van binnen helemaal droog. Hierdoor is het makkelijker om de vriezer en de koelkast te verhuizen. U kunt eventueel ook uw vriezer eventueel 2 dagen voor uw verhuizing op “invriezen” zetten, dan blijft de inhoud onder uw verhuizing bevroren en heeft u direct voorraad op uw nieuwe adres!

Maak voor u c.q. uw gezin een set gereed voor de eerste aanloop na uw verhuizing, denk aan:

  • Set bestek + voedsel zodat u 's avonds en 's ochtends kunt eten
  • Set persoonlijke verzorging zodat u kunt wassen – tanden poetsen e.d.
  • Set 1e kleding zodat u niet op zoek hoeft naar bijv. uw sokken – ondergoed – e.d.
  • Schoonmaak artikelen
  • Sleutels – portemonnee – computer voor directe documenten e.d.

8. Maak een inrichting c.q. plattegrond voor uw nieuwe woonruimte.

Voordat u verhuist, is het handig om alle maten van de ramen, vloeren en deuren van uw nieuwe kamers op te meten. Als er nog geen spullen in de ruimte staan, is het gemakkelijker om alle maten op te meten. Zo richt u uw woning later snel en efficiënt in.

Nummer de kamers apart en zorg dat u zelf aanwezig bent tijdens het lossen van uw inboedel. Zodoende kunt u de verhuizers overzichtelijk uw meubelen en dozen laten her inrichten. Dit scheelt een hoop extra intern verhuizen op een later moment.

9. Maak een planning voor de verhuisdag

Een soepele verhuisdag is fijn voor iedereen, vooral als u niet met een verhuisbedrijf verhuist. Om dit voor elkaar te krijgen, mag een planning uiteraard niet ontbreken. Maak een duidelijk schema voor de ochtend, middag en eventueel avond. Zo weet u precies van uur tot uur wat er moet gebeuren. Dit geeft houvast en rust voor ieder.

Mocht u gebruik maken van een verhuisbedrijf, dan zal deze u ontzien tijdens uw verhuizing.

10. Draag de oude sleutels over

Een checklist is niet compleet zonder sleuteloverdracht. Overhandig uw sleutels en sluit een periode af en start een nieuwe